Nicole Hoogenboom - Begeleiding en coaching

Begeleiding volwassenen

In mijn praktijk begeleid ik volwassenen die gebukt gaan of zelfs worstelen met de problemen die hun diagnose Autisme en/of AD(H)D hen oplevert in het dagelijkse leven.
Problemen die zich vaak manifesteren in hun relaties, zowel met hun partner als met hun kinderen en vrienden. Maar ook problemen die ze bijvoorbeeld op hun werk tegen komen.
Deze problemen kunnen zeer divers zijn. Variërend van:

”Mijn vrouw snapt niet dat ik echt mijn best wel doe”.
“Ik begrijp echt niet wat ze bedoelt als haar zinnen te lang zijn. Ik haak dan af in het gesprek”.
“De chaos in mijn hoofd vertaalt zich direct in chaos in mijn huis. Hoe kan ik hier beter mee omgaan?”.
“Ik weet dat ik structuur nodig heb, maar hoe bouw ik die in?”.
“Mijn leidinggevende snapt niet dat ik echt mijn best doe maar dat ik op een andere manier werk. Over mijn uiteindelijke werk heeft hij nooit aanmerkingen maar wel over de manier hoe ik er kom”.
“Als ik boos ben reageer ik dat te snel af op mijn partner en kinderen”.
Tot: “Ik voel mij vaak zo onbegrepen en dat geeft mij zo’n eenzaam gevoel”.

Tijd voor begeleiding

Als jij dit bij jezelf, bij jouw partner of een van jouw kinderen herkent is het tijd om hier iets aan te gaan doen. En het is dan nu de juiste tijd voor jou om contact met mij op te nemen. Wij maken dan een kennismakingsafspraak en samen gaan we kijken waar jij, of de ander, begeleiding bij nodig hebt. Wat speelt er nu acuut en waar heb jij nu meteen hulp voor nodig of wat speelt er altijd op de achtergrond en waar wil je graag verder bij geholpen worden.

Als jij een afspraak met mij maakt gaan wij samen een serie gesprekken aan.
In deze gesprekken komen we tot de kern van het onderliggende probleem. Samen bespreken we hoe dit voor jou hanteerbaar wordt en eventueel zelfs op te lossen is.
Soms ga je naar huis met een vorm van huiswerk, iets om over na te denken of om mee aan de gang te gaan. Soms werkt of lukt het jou niet om hiermee tussen de afspraken in mee bezig te zijn. Dat geeft op zich niet omdat we altijd de keer erop terug gaan naar wat jouw vorderingen zijn en deze samen in kaart brengen.

De gesprekken

Door deze gesprekken ga je zelf een patroon ontdekken in jouw gedachten en in jouw handelen. Hiermee help ik jou natuurlijk, maar je moet het wel zelf doen. Op die manier kun je de verandering of acceptatie steeds beter integreren in jouw dagelijks leven. Het doorbreken van oude patronen kost tijd en vooral veel energie.

Al die jaren heb jij je staande weten te houden ten koste van veel verdriet. Dat verdriet is ook een tweede leven gaan leiden, het heeft een identiteit gekregen naast jouw echte eigen identiteit.
Hoe mooi zou het zijn als jij jouw pijn en verdriet om het anders zijn los kunt laten en verder kunt gaan met jouw leven. Je eigen leven, je echte leven.

Neem contact met mij op om een gratis kennismakingsgesprek van een half uur in te plannen waarin we samen kijken of ik de aangewezen persoon ben om jou hierin te begeleiden.

Elke ouder heeft het recht om van zijn kind te houden,
elk kind heeft het recht dat er onvoorwaardelijk van hem gehouden wordt.

Persoonlijk en op maat

Het is jouw leven. Daarom draait het volgens mij bij ouderbegeleiding om wat jij wilt en nodig hebt. Ieder gezin en iedere situatie is immers anders! Na een gratis intakegesprek van 30 minuten krijg je informatie mee en beslis je zelf hoe de begeleiding eruit gaat zien.

Lees verder

Overbelast?

Moe, moe en nog eens moe. Niet meer kunnen genieten. Het gevoel hebben dat je geen grip meer hebt op je leven. Herken je dit?

Lees verder

Referenties

In de afgelopen jaren heb ik veel ouders en verzorgers mogen begeleiden. Lees de ervaringen van een aantal van hen.

Lees verder