Nicole Hoogenboom - Begeleiding en coaching

Over omgaan met AD(H)D en/of autisme in je gezin

 

 

 

 

 

 

 

 

 

In dit e-book wil ik je meenemen naar wat het hebben van een kind met een stoornis binnen ASS en/of AD(H)D voor invloed kan hebben op relaties. Op de relatie tussen beide ouders onderling, maar ook op de relatie met de andere kinderen thuis, familieleden, vrienden en de leerkrachten.

Leven in een gezin met kinderen met ASS en AD(H)D

Ik neem je, door middel van verhalen over verschillende situaties, mee in het leven van gezinnen met kinderen met ASS en/of AD(H)D. Wanneer je hiernaast jouw gegevens achterlaat, stuur ik je dit nieuwe e-book toe. Wil je liever een papieren versie? Mail me dan op onderstaand adres, dan stuur ik je er gratis een op.

Ik hoop dat je iets aan deze verhalen hebt en dat mijn verhalen het begrip en inzicht vergroten over wat het hebben van een kind met een stoornis betekent in het leven van een gezin.

De verhalen zijn, net als in het vorige boek, ”Je had beloofd dat”, voorbeelden uit mijn praktijk als begeleider van ouders. Ze zijn onherkenbaar gemaakt door leeftijd, naam en gezinssituatie te veranderen.

Ik wens je veel leesplezier.
Nicole Hoogenboom

 

Vrijblijvend gesprek?
Heb je behoefte aan een gesprek van een half uur? Stuur mij een mail en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.

Nicole Hoogenboom
06 19 70 34 38
[email protected]

Na de diagnose en dan?

Pas geleden had ik een gesprek met een moeder die mij vertelde waar zij doorheen was gegaan toen ze eindelijk een diagnose voor hun zoon hadden gekregen. Ze had thuis op bed haar man op zijn werk gebeld en verteld wat de vermoedelijke diagnose was. Hierbij had ze gehuild.

Haar man had gereageerd met: “Dit wilden we toch? We wilden toch weten wat er aan de hand was?” Ze had hem niet uit kunnen leggen dat iets willen weten niet hetzelfde is als het daadwerkelijk ook weten. Er was nu geen weg meer terug. Niet langer kunnen duiken in de ontkenning. Ze was langzaam tot het besef gekomen dat de problemen bij haar kind niet zomaar over zouden gaan. Zolang hadden ze gewacht op dit gesprek en zo erg gehoopt op een uitslag, maar toen ze de uitslag kreeg, viel voor haar gevoel de grond onder haar voeten weg.

Weg was de hoop. Weg het gevoel dat heel veel liefde de problemen zouden doen verdwijnen. Ze was, zonder het te willen, in een soort rouwproces gestapt. Ze had afscheid genomen van alle toekomstdromen die ze voor dit kind had. Ze was vertwijfeld geweest en had getwijfeld aan de diagnose. Ze had gehuild en al het verdriet van al die maanden onzekerheid waren er uit gekomen. Dit proces had lang, heel lang geduurd en ze had het in eenzaamheid beleefd. Het niet kunnen delen met de vader van haar zoon. Hij stond er zo anders in.

Zijn verdriet was niet het hare en haar pijn niet die van hem

- voorproefje e-book -

Even voorstellen…

Nicole-HoogenboomIk ben Nicole Hoogenboom, ouderbegeleider. Met aandacht en begrip luister ik zonder oordeel naar jouw verhaal en jouw problemen. Samen met jou kijk ik hoe je oplossingen kunt vinden en meer rust kunt creëren in je gezin en relatie. Zodat je weer meer kunt genieten van je kind(eren), partner, familie, vrienden, hobby’s en werk.

Lees verder

Eerdere e-books

nieuwsbrief-aanmeldenDownload gratis mijn e-book en krijg automatische een melding bij elk nieuw blog van mij over dit onderwerp.

Download