Bestaat de pgb-regeling nog?

Het rugzakje voor een kind met Asperger, PDD-NOS, ADD en ADHD zijn aardig afgeroomd. Bestaat de pgb-regeling (persoonsgebonden budget) nog wel?

De pgb-regeling (persoonsgebonden budget) bestaat nog, zij het in uitgeklede vorm. Als ouder of volwassene kon je redelijk wat invloed uitoefenen op de invulling van de pgb-regeling. Tegenwoordig hebben gemeentes meer zeggenschap over en invloed op de invulling van het pgb en op de instanties die de begeleiding mogen geven. En wordt er meer Zorg In Natura (ZIN) afgegeven. Maar het aanvragen van een pgb voor je kind met ADHD, ADD of autisme is nog steeds mogelijk.

Wel belangrijk om te weten: een pgb mag alleen worden ingezet voor een kind en de begeleiding, die hij nodig heeft in zijn dagelijks functioneren. De laptop van je kind valt er dus niet onder, noch de eigen slaapkamer waar hij zich terug kan trekken. Verder wordt een pgb tegenwoordig meestal voor 1 jaar gegeven. Je moet elk jaar opnieuw een aanvraag indienen – met alle stress en zorg van dien.

Pgb aanvragen

Een pgb vraag je aan bij de gemeente waar jouw kind woont. In sommige gemeentes kan je voor het aanvragen van een pgb hulp krijgen.Informeer hiernaar bij het sociaal wijkteam van jouw gemeente.

Goede begeleiding begint bij een pgb. Als ouder heb je het beste met je kind voor. En met ADHD, ADD en autisme is het soms of je kind in een andere wereld leeft dan jij. Zit jij vol vragen over waar je goed aan doet?

Maak dan gebruik van een GRATIS consult van 30 minuten! Vul onderstaand formulier in of mail naar nicole.hoogenboom@nhbc.nl. Je kunt natuurlijk ook tijdens kantooruren telefonisch contact met me opnemen: 06-19703438.

Gratis 30 minuten consult