Nicole Hoogenboom - Begeleiding en coaching

Ouderavond 19 juni 2018

Op 19 juni organiseer ik samen met Natasja Wildeman en Nicole Dijkstra een ouderavond met als thema de vakantie. Voor veel ouders van kinderen met autisme en/of AD(H)D is de vakantie vaak een moeilijke periode.

De structuur, zo belangrijk ontbreekt gedeeltelijk of zelfs geheel. Je kind verveelt zich en wil de hele dag alleen maar gamen en die vakantie die jij zo hard nodig hebt om bij te komen verloopt nooit zoals jij je deze had voorgesteld.

Tijdens deze avond hebben we het over voeding, spelmaterialen en krijgen jullie tips over het inbouwen van rust en structuur tijdens de vakantie.

Natasja Wildeman is BGN Gewichtsconsulent en coach en gespecialiseerd op kinderen, autisme en eten. Tijdens deze avond gaat zij in op de problemen die ouders kunnen ervaren op het gebied van eten bij kinderen met ASS en AD(H)D en geeft zij hier gerichte tips en oplossingen voor. Daarnaast zal zij geheel in het thema vakantie ook informatie geven over eten tijdens die vakantie. Want op vakantie zijn er andere eetgewoontes, ander eten en een ander ritme en dat heeft zo zijn invloed. En hoe ga je om met de verleidingen van de zomer zoals ijsjes als je weet dat het eten van snoep invloed heeft op het gedrag van je kind? Op al deze vragen en nog veel meer gaat Natasja in tijdens deze ouderavond.

Nicole Dijkstra heeft een webshop , www.hetknuffelkontje.nl,  met gespecialiseerd spelmateriaal voor kinderen met autisme of AD(H)D. Zij zal deze avond verschillende spelmaterialen mee nemen om uitleg over te geven en te laten zien.

Ik, Nicole Hoogenboom, begeleid sinds 2009 in mijn praktijk ouders van kinderen met autisme of AD(H)D. Ouders die zich grote zorgen maken over het welzijn en geluk van hun kind. Ouders die vastlopen in de opvoeding van hun kind dat net een andere aanpak nodig heeft dan de kinderen van de buren. Ouders die oververmoeid zijn of richting een burn-out gaan en ouders die elkaar kwijt raken door de problematiek van hun kind. Ik deel op deze avond mijn verhaal en tips met jullie waardoor de vakantie hopelijk niet ontaard in een drama en waardoor jij toch aan jouw rust toekomt die je zo hard nodig hebt en waar je zo naar verlangt.

Inschrijven

Elke ouder heeft het recht om van zijn kind te houden,
elk kind heeft
het recht dat er onvoorwaardelijk van hem gehouden wordt.

Referenties

In de afgelopen jaren heb ik veel ouders en verzorgers mogen begeleiden. Lees de ervaringen van een aantal van hen.

Lees verder