Het gaat goed

Ze zitten samen tegenover mij aan tafel.
Met hun kind gaat het tegenwoordig wel goed. Eigenlijk gaat het zelfs heel erg goed, de gesprekken die wij de afgelopen maanden hebben gevoerd hebben goed geholpen.
Ze hebben nu de handvaten waar ze zo hard naar op zoek waren. Ook op school is de verandering merkbaar. Wat méér inzicht en rust voor hun kind en hun opvoeding kunnen betekenen wordt hun de laatste tijd steeds meer duidelijk.

Hun eigen relatie

Maar in dit laatste gesprek willen ze het over iets heel anders hebben, namelijk hun eigen onderlinge relatie. Daar is in de loop der jaren toch de klad in gekomen. Eigenlijk draaide alles alleen nog maar om hun dochter en om haar welbevinden. Ze waren alleen nog maar vader en moeder geweest in alle gesprekken de ze hebben gevoerd de laatste jaren.
Maar een relatie samen als gelijkgestemde partners hebben ze niet meer. Of amper meer. En hier willen ze heel graag mee aan het werk.

“Het zou toch diep zonde zijn dat wij elkaar kwijt raken en misschien op termijn zelfs uit elkaar gaan nu het eindelijk met onze dochter goed gaat. Dat mag en kan toch niet gebeuren. We hebben jaren lang zo hard gevochten om hier samen uit te komen en nu lijkt het haast of we elkaar niets meer te vertellen hebben. Alle aandacht is al die tijd naar ons kind gegaan, dat moest ook, dat kon niet anders.
We hadden het er alleen nog maar over hoe we het voor haar makkelijker konden maken. Maar wij hebben al die tijd geen aandacht aan elkaar besteed. En hoe we nu elkaar weer moeten vinden en misschien zelfs herontdekken weten we niet.
Het is net of we niets meer te bespreken hebben samen. En dat maakt zo verdrietig”.

In het gesprek wat volgt bespreken we samen wat zij kunnen doen om weer een stel geliefden in plaats van een stel ouders te worden.
Gelukkig heb ik niet meteen een afspraak na hen gepland staan want het gesprek loopt gruwelijk uit qua tijd. En dat is soms gewoon even nodig.
Met een lijst met adviezen, tips en een paar opdrachten lopen ze na twee en half uur de deur uit.

We zien elkaar nog een keer over drie maanden. Ze beloven bij het weggaan, dat als ze eerder terug willen komen ze die ruimte ook nemen.

Herken jij je in dit verhaal? Wil je ook graag eens over jouw situatie praten? Neem dan telefonisch contact met mij op via nummer 0619703438 .
We plannen een gratis consult van 30 minuten bij mij op kantoor. Als de afstand een bezwaar is voeren we het gesprek telefonisch.