Gisteravond heb ik een gratis consult gehad met een moeder van een zoontje met ADHD.

Ze volgt al geruime tijd mijn blogs en had besloten dat ze meer nodig heeft aan begeleiding.
Door het lezen van mijn blogs had ze al een beetje een indruk van mij gekregen. De stap naar een afspraak maken was hierdoor makkelijker geweest had ze al aangegeven toen we de afspraak van gisteren maakte. Ze was blij dat een afspraak ’s avonds ook altijd mogelijk is, nu hoefde ze geen vrij in te plannen op haar werk.

Ze kwam toen haar kinderen in bed lagen en de stress van de dag al wat was afgenomen. Haar partner die in eerste instantie ook mee zou komen bleef uiteindelijk thuis. De oppas was plotseling ziek geworden en een andere oppas hadden ze niet.

Ze verteld haar verhaal en legt uit waar zij vooral tegen aan loopt als het gaat over de opvoeding van hun zoontje. Over de reacties van anderen die het altijd beter denken te weten en over de strijd die ze voor haar gevoel op school moet voeren om de zaken goed geregeld te krijgen.

Moe wordt ze er soms van. Of soms, “eigenlijk ben ik altijd moe de laatste jaren. Het is een zalig kind hoor maar hij zuigt zoveel energie uit mij. Hierdoor functioneer ik gewoon minder goed. Zowel privé als in mijn werk. En voor zijn twee zusjes is het ook niet altijd goed zoals het bij ons thuis er aan toe gaat. Het is tijd dat ik hier zelf verandering in ga aanbrengen voordat het echt niet meer goed gaat. Gelukkig is het nog niet zo ver maar zo ver wil ik het ook niet laten komen. Vandaar dat ik hier zit”.

Na een uitgebreid gesprek van drie kwartier heeft ze antwoorden op haar vragen en weet ze waar een traject precies uit bestaat. Ze geeft aan er nog even over te willen nadenken en het thuis te overleggen. Maar voordat ik thuis ben belt ze al om de eerste afspraak met mij in te plannen voor komende week, graag op een avond. Dan kan haar partner ook mee, mits de oppas dan weer beter is.

 

Herken jij je in dit verhaal? Wil je ook graag eens over jouw situatie praten? Neem dan contact met mij op via nummer 0619703438 .
We plannen een gratis consult van 30 minuten bij mij op kantoor. Als de afstand voor jou een bezwaar is voeren we dit gesprek telefonisch.