OpfrisgesprekkenBegin december ging op een middag mijn telefoon, het nummer herkende ik niet maar toen ik opnam wel meteen de stem en de naam van de vrouw aan de andere kant van de lijn.
Twee jaar geleden had ze bij mij een traject afgenomen. Het was al die tijd goed gegaan. Maar ze gaf aan dat er nu weer zoveel veranderingen aan stonden te komen dat ze graag een paar gesprekken afnam.
Hoeveel wist ze niet maar dat zou in de loop van de gesprekken wel blijken.
Ze had het nodig om weer even de focus scherp te krijgen en vooral om te kijken hoe zij zelf staande kon blijven binnen deze veranderingen die plaats gingen vinden in hun gezin.
We maakte meteen een afspraak voor de week erop.

Gisterochtend kwam ze voor de derde en laatste keer. Ze weet nu weer wat voor haar belangrijk is en wat ze er aan moet doen om te zorgen dat zijzelf niet mee gesleept wordt in de vaart der zaken.
Er zijn een paar afspraken met vriendinnen en een workshop weekend gepland. Deze afspraken geven haar nu voldoende ademruimte en iets om naar uit te kijken als het allemaal even weer te druk wordt in haar hoofd.

Met haar man heeft ze de afspraken die ze twee jaar geleden samen met mij hebben gemaakt over hun beider rol in de opvoeding en hoe met hun kind om te gaan in moeilijke situaties weer doorgenomen. Heel langzaam waren die weer uit hun systeem verdwenen. Het ging namelijk goed thuis en dan laat je automatisch langzaam sommige dingen, die voor jouw kind helpend kunnen zijn, los.

Ze heeft het nu allemaal weer helder op haar netvlies en weet wat zij moet doen om de rust in hun gezin en voor zichzelf te bewaren. Maar ook of vooral wat zij moet doen om zichzelf niet opnieuw kwijt te raken in de stress van hun gezin.

Drie gesprekken heeft ze gehad, en dat is op dit moment voldoende. Meer heeft ze nu niet nodig. Bij het weggaan zei ze zelf: ”Ik hoop je nooit meer te zien maar als het weer nodig is kom ik gewoon terug. Ik weet nu dat ik niet te lang moet wachten maar echt op tijd moet bellen. Het heeft ons weer geholpen. Bedankt en hopelijk tot nooit”.

En dat hoop ik ook oprecht, vooral omdat ze deze keer op tijd hulp heeft gezocht voordat de situatie thuis opnieuw niet meer leefbaar was, dit in tegenstelling tot twee jaar geleden toen de schaamte om hulp te zoeken nog zo groot was geweest. Ik denk dat ik haar nooit meer zie en dat is goed.

Herken jij je in dit verhaal? Wil je ook graag eens over jouw situatie praten? Neem dan telefonisch contact met mij op via nummer 0619703438 .
We plannen een gratis consult van 30 minuten bij mij op kantoor. Als de afstand een bezwaar is voeren we het gesprek telefonisch.