Tijdens de laatste koffieochtend die ik, anderhalve week geleden, gaf zaten er vijf moeders rond de tafel bij mij op kantoor. Het was een ochtend met een thema en een spreker deze keer.

Anne van der Vegte kwam een verhaal vertellen over de werking van etherische oliën. Haar verhaal riep vragen op maar gaf de ouders vooral veel informatie waar ze mee verder konden. Ik weet van Anne dat een paar moeders al een aparte afspraak met haar hebben gemaakt voor meer informatie over hun specifieke thuissituatie.

Maar minstens zo mooi waren de gesprekken die deze ouders onderling hadden voordat Anne die ochtend aanschoof. Ook na het verhaal dat Anne vertelde bleven sommige moeders nog een poos zitten praten. Tot ik hen uiteindelijk mijn kantoor uitzette omdat ik om half een weer een afspraak met een cliënt had.
Er was zoveel herkenning en vooral zoveel begrip voor elkaar. Iedereen mocht en kon zijn verhaal vertellen. Er waren geen ‘mitsen’ en ‘maren’ van de anderen, iets waar zij normaal wel vaak mee geconfronteerd worden in hun dagelijkse leven.
Niemand twijfelde aan hun verhaal en niemand ontkende de pijn van de ander.

De verbondenheid bij deze groep vrouwen die allemaal op een compleet ander vlak zich zorgen maken over hun kind of kinderen was intens.
Vijf vrouwen die een ochtend even zonder oordeel te voelen hun eigen verhaal kwijt konden.
Vrouwen die elkaar verder niet kenden en elkaar misschien nooit meer tegenkomen.

Het was een bijzondere ochtend, niet alleen voor hen.
Ook voor mij was het een ochtend om met veel warmte op terug te kijken.
Deze herkenning en erkenning waar ze naar op zoek waren is waarom ik deze ochtenden organiseer.

Je even niet zo eenzaam hoeven voelen in de hectiek van de vaak moeilijke opvoeding die meestal niet volgens de boekjes gaat. Verbondenheid en respect voor de ander maar dit vooral ook van de ander mogen ontvangen zorgt vaak letterlijk voor wat lucht.

Elke maand organiseer ik voor ouders van kinderen met autisme of AD(H)D een koffieochtend bij mij op mijn kantoor in Zwolle. Soms met en soms zonder gastspreker. En ook ouders van kinderen die (nog) geen diagnose hebben maar wel tegen problemen in de opvoeding aanlopen zijn natuurlijk welkom.

12 april is er weer een koffieochtend voor ouders, en ja vaders zijn hierbij even welkom.

Wil jij hier ook een keer graag bij zijn? Je bent natuurlijk van harte welkom. Stuur mij een mail via nicole@nhbc.nl  Ik stuur je een paar dagen voor de ochtend alle aanvullende informatie.