Ze is een nog jonge moeder van drie kinderen in de basisschool leeftijd.

Zittend aan de keukentafel kijkt ze om zich heen. Het is een rommeltje in de keuken. Maar eigenlijk is het overal op dit moment een rommel in haar huis. En in haar tuin. Eigenlijk in heel haar leven. Met een van haar kinderen heeft ze het zwaar, heel zwaar. Haar kind met een diagnose binnen ASS en AD(H)D bepaald haar leven en het leven van haar gezin.

Elke dag staat in het teken van zijn gedrag. De goede dagen zijn heel mooi, de slechte dagen zijn heel zwaar. En nu al weer een paar maanden zit hij voornamelijk in zijn slechte dagen. Niets loopt zoals hij het wil en elke dag begint en eindigt meestal met een woede uitbarsting. Woede gericht op zijn twee zusjes maar vooral gericht op haar. Ze snapt het wel. Hij heeft het zelf zo moeilijk. Zijn wereld is niet langer voorspelbaar voor hem. Hij snapt werkelijk niet wat er allemaal gebeurd.

Haar man, zijn vader heeft besloten om bij zijn gezin weg te gaan. Hij trok het niet langer dat zij, zijn vrouw, geen tijd meer had voor hem. Dat ze niet langer de vrolijke vrouw was uit het begin van hun relatie. Dat er niets meer spontaan kon gebeuren en dat er altijd iets tussen kwam als ze samen iets hadden gepland. Dat ze eigenlijk altijd alleen nog maar moe was.

En vanaf het moment dat hij zijn koffer pakte en bij een vriend introk is haar kind alleen nog maar boos. Boos op alles en iedereen maar vooral op haar.

En ze snapt het echt wel maar ze weet niet waar ze nu de energie nog vandaan moet halen om door te gaan. Om haar leven en dat van de kinderen weer op te pakken. De energie ontbreekt om naar haar werk te gaan en ze heeft zich dus maar ziek gemeld. Wel wetende dat ze dit niet te lang zal kunnen vol houden. Haar baan is naast het inkomen wat ze verdiend ook haar weg naar buiten, naar de wereld zonder boosheid en woede.

Maar hoe ze op dit moment alle ballen de lucht in moet houden? Ze weet het niet meer, ze is moe, zo moe.

Moet jij ook veel te veel ballen in de lucht houden? Weet jij het ook niet meer? Neem dan nu contact op en we plannen een gratis gesprek in. Meld je aan via mijn website, https://www.nhbc.nl/contact.Ik neem dan zo snel mogelijk contact met je op. 

Met warme groet,

Nicole Hoogenboom