Nicole Hoogenboom - Begeleiding en coaching

Koffieochtenden voor ouders

Een goede kop koffie met een goed gesprek

Als ouder van een kind met autisme en/of AD(H)D heb je soms vragen waar niemand anders in jouw omgeving jou mee kan helpen.

Herken je dit?

  • De problemen waar jij in de opvoeding van jouw kind tegen aan loopt zijn namelijk echt anders dan die van ouders met kinderen zonder deze diagnoses.

  • Ook spelen er vaak meerdere problemen naast de problemen die jij met of rond jouw kind ervaart.

  • Je bent vaak moe en moet je soms op het laatste moment op jouw werk afmelden omdat de thuis situatie verlangt dat jij daar aanwezig bent.

  • De communicatie met jouw partner verloopt vaker moeilijk omdat jullie allebei de problemen anders ervaren. Dit omdat vaak een van de twee ouders het merendeel van de opvoeding op zich neemt. Dit houdt ook in dat die ouder alle gesprekken met hulpverleners en met school voert. En zich hierdoor ook verantwoordelijk voelt over het reilen en zeilen van jullie kind zowel binnen als buitenshuis.

  • Jouw familie en vrienden beseffen niet dat het zwaar kan zijn om dit kind op te voeden en dat jij je hierdoor soms wanhopig kunt voelen. Problemen die jij aanzwengelt worden makkelijk af gedaan met oplossingen die niet werken en waar jij helemaal niet op zit te wachten.

Jij wilt begrip ervaren.

Al de hierboven beschreven voorbeelden kunnen je een heel eenzaam gevoel geven. Uiteindelijk sta je er voor je gevoel vaak helemaal alleen voor. Om deze eenzaamheid zachter te maken begin ik vanaf 12 oktober met een maandelijkse koffieochtend rond steeds een wisselend thema.
Heb jij een thema waar jij het graag eens met mij en andere ouders over wilt hebben? Neem dan contact met mij op en ik kijk of ik jouw vraag op een van de ochtenden in kan plannen. Als het nodig is kijk ik in mijn netwerk of iemand die ochtend aan kan sluiten om meer informatie te geven.

De koffieochtend vindt altijd op de vrijdag plaats en start om negen uur en is uiterlijk elf uur afgelopen.
De volgende ochtenden staan gepland: 12 oktober 2018, 9 november 2018, 14 december 2018, 11 januari 2019, 8 februari 2019 en 8 maart 2019. Zet deze data vast in jouw agenda zodat je zeker weet dat jij er bij kan zijn.
Aanmelden voor deze ochtenden is gewenst aangezien er maar ruimte is voor zes ouders.

Klik hier om je aan te melden voor de eerstvolgende koffieochtend.

Elke ouder heeft het recht om van zijn kind te houden,
elk kind heeft
het recht dat er onvoorwaardelijk van hem gehouden wordt.

Referenties

 

In de afgelopen jaren heb ik veel ouders en verzorgers mogen begeleiden. Lees de ervaringen van een aantal van hen.

Lees verder