Over mij

Over mij

Ik ben Nicole Hoogenboom. Sinds 2009 coach ik ouders van kinderen met een autismespectrumstoornis en/of AD(H)D. Ook coach ik volwassenen met AD(H)D.

Mijn verhaal

Net als veel andere ouders, die grote problemen in de opvoeding van hun kinderen ondervinden, zocht ook ik pas hulp toen het water mij tot aan de lippen kwam. Eigenlijk was ik al lang aan het verdrinken.

Ik ben getrouwd en heb vier – inmiddels volwassen – kinderen, waarvan er één ADHD, één ADHD en dyslexie en ook nog een de combinatie van het syndroom van Asperger met ADHD, dysgrafie en dyscalculie  bleek te hebben. Sinds een aantal jaren weet ik dat ik bovendien zelf ADD heb.

Ik had, toen het thuis absoluut niet goed ging het gevoel dat ik er zelf bijna aan onderdoor ging en vond mezelf een waardeloze moeder. Ik voelde me bovendien eenzaam en onbegrepen. Ik had behoefte aan hulp. Niet alleen voor mijn kinderen en mijzelf, maar voor het hele gezin. Iemand die begreep wat de consequenties waren. Voor ons gezin. Voor onze dochter en zonen. Voor onze relatie.

Uiteindelijk is het me indertijd gelukt om weer de moeder voor mijn kinderen te kunnen zijn waar zij recht op hadden. Maar wat heeft dat mij veel tijd en vooral veel verdriet gekost. Verdriet dat mij bespaard had kunnen worden als er toen adequate hulp was geweest voor mij en voor ons gezin.

Wat was het fijn geweest als ik me indertijd direct had kunnen wenden tot een ervaringsdeskundige. Iemand die mij had gevraagd: hoe gaat het met jullie en wat hebben jullie nodig? Iemand die mij niet veroordeelde maar mij ’gewoon’ begreep. Waar ik mijn twijfels en vragen mee had kunnen delen. Iemand die mij zag als een vrouw die zo ontzettend haar best deed maar altijd het gevoel had dat ze faalde. Die voelde dat ze te kort schoot naar haar kinderen, haar partner en vrienden. Maar die vooral te kort schoot naar zichzelf.

Want, dat begrip krijgen van iemand die mij begreep en wist waar ik doorheen ging, daar had ik indertijd het meest behoefte aan. Inmiddels kan ik weer intens genieten van mijn kinderen en voel ik dat ik zielsveel van hen houd.

Ik kom weer toe aan de dingen die voor mij ook belangrijk zijn. Alle vier onze kinderen weten de weg naar onze eettafel gelukkig nog steeds te vinden en doen dat ook veelvuldig. Ik maak weer tijd vrij om uitgebreid te koken. Vier carnaval met vrienden en geniet van de vakanties met mijn partner. Om mijn hoofd overdag leeg te maken wandel ik met onze hond. Vaak kan je mij ’s avonds op de bank vinden met een boek daar vind ik na een lange dag de rust die ik nodig heb.

Om andere ouders te kunnen geven wat ik zelf ook zo nodig had, heb ik mij gespecialiseerd in coaching van ouders met een kind met een autismespectrumstoornis en/of AD(H)D.

Ja ik heb nu begeleiding als ouder nodig!

Referenties

Ik ben klant bij jou geworden voor mijn kinderen én voor mijzelf. Hulp, ondersteuning van het gezin!… Lees meer

Astrid, 48 jaar | Moeder van drie kinderen met ASS

Mij is gevraagd een testimonial/ aanbeveling te schrijven voor Nicole. Ik doe dat van harte, want zij is één van de weinige begeleidster/ coaches die ik, tot nu toe, heb ontmoet, die echt kan luisteren…

Haar glimlach is LOGO, haar PERSOONLIJKHEID haar visitekaartje,
en het GEVOEL dat ze je geeft door te LUISTEREN ,
dat, dat is haar HANDELSMERK”.

Lees meer

Bert, 56 jaar | Cliënt met ASS

Ook heb je mij geholpen bij eventueel een brief opstellen naar instanties of artsen enzovoorts….. hulpverlening die meewerkt heeft toch z’n meerwaarde bij aanvragen… Lees meer

Jackie, 38 jaar | Client met ADD

De toegevoegde waarde in de gesprekken die jij met Joost gevoerd hebt, is dat Joost zich bij jou veilig heeft gevoeld en daardoor alles heeft durven vertellen wat er in hem om ging… Lees meer

Monique, 42 jaar | Moeder van een zoon met ASS en ADHD