Over mij2019-02-20T14:39:56+00:00
Over mij

Over mij

Ik ben Nicole Hoogenboom. Sinds 2009 coach ik ouders van kinderen met een autismespectrumstoornis en/of AD(H)D. Ook verzorg ik begeleiding van volwassenen met AD(H)D.

Nicole Hoogenboom coaching en begeleiding

  • Voor ouders van kinderen, jongeren en volwassenen met autisme en/of AD(H)D
  • Deskundig en opgeleid coach én ervaringsdeskundige
  • Sinds 2009
  • Ook begeleiding van volwassenen met AD(H)D

Deskundig en opgeleid coach

Ik heb de opleiding Mensgericht Coachen gevolgd bij de Academie voor Counselling en Coaching. Ook heb ik bij het NOGG de opleidingen Medische basiskennis en Holistische basiskennis gevolgd. Op mijn LinkedIn-profiel vind je een overzicht van mijn andere gerelateerde opleidingen en werkervaring.

Ervaringsdeskundig

Na twee jaar te hebben gewerkt als consulent persoonsgebonden budgetten ben ik in 2009 gestart met mijn eigen praktijk. Dat ik mij heb gespecialiseerd in coaching op het gebied van autisme en AD(H)D, heeft alles te maken met mijn eigen verhaal.

Mijn verhaal

Ik ben getrouwd en heb vier – inmiddels volwassen – kinderen, waarvan er een ADHD, een ADHD en dyslexie bleken te hebben en een de combinatie van het syndroom van Asperger met ADHD, dysgrafie en dyscalculie. Sinds een aantal jaren weet ik dat ik bovendien zelf ADD heb. Net als veel andere ouders zocht ook ik pas hulp toen het water mij tot aan de lippen kwam. Eigenlijk was ik al lang aan het verdrinken. Ik had het gevoel dat ik er zelf bijna aan onderdoor ging en vond mezelf een waardeloze moeder. Ik voelde me bovendien eenzaam en onbegrepen. Ik had behoefte aan hulp. Niet alleen voor mijn kinderen en mijzelf, maar voor het hele gezin. Iemand die begreep wat de consequenties waren. Voor ons gezin. Voor de broers en zussen. Voor onze relatie.

Uiteindelijk is het me gelukt om weer moeder te kunnen zijn. Met behulp van reguliere zorg, maar vooral dankzij de steun van andere ouders in een soortgelijke situatie. Zij waren de mensen die mij wel begrepen en die geen oordeel over mij en mijn kinderen velden. Die mijn pijn zagen, waar ik mocht en durfde te huilen en waar ik elke keer weer opnieuw mocht beginnen met mijn taak als moeder.

Inmiddels kan ik weer intens genieten van mijn kinderen en voel ik dat ik zielsveel van hen houd. Maar wat was het fijn geweest als ik me indertijd direct had kunnen wenden tot een ervaringsdeskundige. Iemand die mij had gevraagd: hoe gaat het met jullie en wat hebben jullie nodig? Iemand die mij niet veroordeelde maar mij ’gewoon’ begreep. Want daar had ik het meest behoefte aan.

Om andere ouders te kunnen geven wat ik zelf ook zo nodig had, heb ik mij gespecialiseerd in coaching van ouders met een kind met een autismespectrumstoornis en/of AD(H)D.

In mijn begeleiding sluit ik daarom aan op wat ouders zoeken. Vanuit mijn eigen ervaring herken ik veel van de problemen die spelen in gezinnen. Hierdoor kan ik ouders de herkenning, erkenning, inzichten én praktische hulp bieden waar ik zelf indertijd zo naar verlangde.

Referenties

Ik ben klant bij jou geworden voor mijn kinderen én voor mijzelf. Hulp, ondersteuning van het gezin!… Lees meer

Astrid, 48 jaar | Moeder van drie kinderen met ASS

Mij is gevraagd een testimonial/ aanbeveling te schrijven voor Nicole. Ik doe dat van harte, want zij is één van de weinige begeleidster/ coaches die ik, tot nu toe, heb ontmoet, die echt kan luisteren…

Haar glimlach is LOGO, haar PERSOONLIJKHEID haar visitekaartje,
en het GEVOEL dat ze je geeft door te LUISTEREN ,
dat, dat is haar HANDELSMERK”.

Lees meer

Bert, 56 jaar | Cliënt met ASS

Ook heb je mij geholpen bij eventueel een brief opstellen naar instanties of artsen enzovoorts….. hulpverlening die meewerkt heeft toch z’n meerwaarde bij aanvragen… Lees meer

Jackie, 38 jaar | Client met ADD

De toegevoegde waarde in de gesprekken die jij met Joost gevoerd hebt, is dat Joost zich bij jou veilig heeft gevoeld en daardoor alles heeft durven vertellen wat er in hem om ging… Lees meer

Monique, 42 jaar | Moeder van een zoon met ASS en ADHD