Tegenover mij zit een stel, ik schat ze begin vijftig. Net een paar jaar jonger dan ik zelf ben gok ik. Natuurlijk niet echt belangrijk voor de inhoudt van ons gesprek maar ik probeer altijd iets meer te zien en vooral te begrijpen van de mensen die tegenover mij zitten.
Dat maakt voor ons allemaal het consultgesprek makkelijker en geeft uiteindelijk een beter beeld of ik iets voor hen kan betekenen.
Maar vooral ook of zij met mij een band aan willen gaan. Een band die ongeveer zes tot acht maanden gaat duren maar waarin ze veel, heel veel zullen vertellen. Over elkaar, over zichzelf en soms over hun kinderen.

Via een vriend

Dit stel komt via een oud cliënt aan mijn naam.
Ze hebben vertellen ze, problemen samen. En hoewel ik geen relatie therapeut ben hopen ze wel dat ik hen verder kan helpen. Een gedeelte van de problemen die tussen hen spelen zijn namelijk gekoppeld aan haar vermoedelijke diagnose ADD.

Hun vriend heeft zelf een paar jaar geleden met mij gesprekken gevoerd om zijn diagnose ADHD beter te begrijpen. Om te leren om te gaan met zijn ADHD en het niet langer als een excuus te gebruiken voor alles wat niet lukte in zijn leven.
Dat hij zijn kennissen over mij heeft verteld en mij zelfs heeft aangeraden verrast mij. Hij was indertijd toch redelijk gesloten over zijn ADHD naar de buitenwereld. Een soort schaamte over zijn gedrag had hij altijd, zelfs in de gesprekken die wij samen hebben gevoerd. Hierdoor, door het niet vertellen wat hij nodig had van zijn omgeving liep hij elke keer opnieuw vast in relaties en op zijn werk.

De gesprekken indertijd hebben hem zo goed geholpen dat ik nog elk jaar een nieuwjaarskaart van hem krijg met daarop een berichtje over zijn huidige leven. Hij heeft ondertussen al twee jaar dezelfde vriendin en het zelfde werk. Voor hem een unicum.
Zijn verhaal is de reden dat ze het er voor over hebben om eerst anderhalf uur naar Zwolle en daarna weer anderhalf uur terug naar huis te rijden.

Helderheid

Zolang ze maar geholpen worden. Zolang ze maar het gevoel krijgen dat ze begrepen worden.
Ze hopen dat ik hen helderheid en duidelijkheid kan verschaffen en hierdoor rust en ruimte kan helpen creëren. Dat ze samen een toekomst houden. Dat hun plannen voor een gezamenlijke oude dag door zullen gaan. Eigenlijk gewoon dat ze nog jaren naast elkaar wakker zullen worden. En daar hebben ze de reis naar mijn kantoor voor over.
Ze beslissen samen dat ik ze in ieder geval verder kan helpen in hun zoektocht naar antwoorden en verandering.

Gezien de afstand plakken we er, na een korte pauze meteen het eerste coach gesprek aan vast. Zij hebben toch de middag vrij gepland en ik heb voor vanmiddag mijn administratie bij werken staan. dat kan ook morgen wel..

 

Herken jij je in dit verhaal? Wil je ook graag eens over jouw situatie praten? Neem dan telefonisch contact met mij op via nummer 0619703438 .
We plannen een gratis consult van 30 minuten bij mij op kantoor en als de afstand een bezwaar is voeren we het gesprek telefonisch.