Hij zit nu voor de vierde keer tegenover mij bij mij op kantoor. Voor hem ligt het schrift met alle aantekeningen van onze vorige gesprekken.

Tijdens ons kennismakingsgesprek had hij al aangegeven dat hij graag zoveel mogelijk meeschreef omdat hij bang was om anders de dingen die ik vertelde te vergeten. Hierdoor zou hij ze thuis niet goed kunnen overbrengen aan zijn vrouw. Zij werkt op de donderdagmiddag maar hem komt deze dag het beste uit. De kinderen zijn dan naar school en hierdoor heeft hij dan voldoende tijd om gesprekken met mij te voeren.

Samen ‘s avonds komen is geen optie omdat er dan een oppas gezocht moet worden. En dat is nu even moeilijk voor hen. Hun netwerk is nog niet zo groot, ze wonen pas drie maanden in een stad, 50 kilometer hiervandaan.
Dus het veelvuldig mee schrijven door hem is voor hen de beste manier om zoveel mogelijk uit het traject te halen.

We lopen samen de stappen door die ze thuis de afgelopen weken hebben gezet. Niet alle zaken lopen al zoals ze willen maar het begin is gemaakt en de rust begint langzaam terug te komen. Dit was dan ook hard nodig. Na hun verhuizing en de impact op het gezin wat ze echt niet hebben onderschat, was de zo broodnodige structuur volledig kwijt.
Structuur die voor hen zowel in de dagindeling als in het ordenen van het huis belangrijk is. Hij geeft aan waar hij vanmiddag graag over wil praten en wat ze op dit moment hard nodig hebben om weer goed te kunnen functioneren samen.

Begeleiding

Hij met zijn diagnose ADHD, zij met haar diagnose ADD en hun twee kinderen met óók een diagnose ADHD. De gesprekken die wij samen voeren gaan dan ook heen en weer tussen de ouderbegeleiding waar hij in eerste instantie voor kwam en de begeleiding voor volwassenen waar hij ook grote behoefte aan heeft. Waar ze samen behoefte aan hebben.

We kijken wat er bijgeschaafd moet worden aan zaken die ze nu al in zetten en bespreken veranderingen waar ze de komende periode aan kunnen werken.

Na anderhalf uur is zijn schrijft weer een stuk gevulder met allemaal aantekeningen. We zijn nu op de helft van het traject en als ik opmerk hoeveel al goed loopt moet hij dat beamen. “We zijn er nog niet maar wat hebben we al veel aan jou en jouw begeleiding gehad. Hartelijk bedankt tot nu toe”.

Dag man met jouw drukke gezin, succes met alle zaken waar jullie zo hard mee bezig zijn en tot over vier weken.

Herken jij je in dit verhaal? Wil je ook graag eens over jouw situatie praten? Neem dan contact met mij op via nummer 0619703438 .
We plannen een gratis consult van 30 minuten bij mij op kantoor. Als de afstand een bezwaar is voeren we het gesprek telefonisch.