Gistermiddag kwam een vrouw voor haar eerste afspraak van haar afgenomen traject ‘Volwassenen met AD(H)D’ bij mij.

Ze loopt vast in de opvoeding van haar kinderen, vooral sinds haar man en zij uit elkaar zijn. Nu ongeveer drie maanden geleden hebben ze, na lang proberen en veel praten, de knoop doorgehakt.
Hun huwelijk had geen bestaansrecht meer en bij elkaar blijven was niet langer een optie.

Sinds die tijd wonen ze niet meer bij elkaar. Haar ex-man is op zoek naar een huis bij haar in de buurt maar zolang dat niet lukt woont hij bij een vriend. Die vriend woont 50 kilometer verder op, dus ad hoc bij springen met de opvoeding van hun drie jonge kinderen gaat niet zo makkelijk.

De opvoeding alleen voeren valt haar zwaar.

Het zijn niet alleen de problemen die haar kinderen ondervinden door de scheiding waar ze knetterhard tegen aan loopt. Het zijn eigenlijk vooral haar eigen problemen waar ze nu mee wordt geconfronteerd. En heel veel van die problemen zijn gerelateerd aan haar ADD.

De innerlijke chaos, altijd in haar hoofd aanwezig, die haar ex-man redelijk voor haar onder controle kon houden vliegt alle kanten op nu hij er niet meer is. En de chaos is niet langer alleen maar innerlijk aanwezig. Ook letterlijk begint haar woonomgeving te verzanden in een rommelige situatie.

Chaos

Dit verhaal had ze mij al tijdens de intake verteld, maar als ik nu van haar hoor hoe het op dit moment met haar gaat schrik ik.

We brengen in kaart waar haar krachten liggen maar vooral ook wat haar valkuilen zijn.
Een van haar krachten is de fantastische moeder die voor haar kinderen is. Deze kracht zet ze al voldoende in. Een andere kracht ontdekt ze, is goed voor anderen kunnen koken en een fijne sfeer neerzetten. Een valkuil van haar is de spullen die geen eigen plek hebben en rond zwerven door heel haar huis waardoor ze het overzicht volkomen kwijt is.

Ze verzint ter plekke om haar kracht, goed kunnen koken, in te zetten om hulp te vragen bij het ordenen van haar huishouden. Het ‘ik beloon je voor jouw hulp’ idee.
Hierdoor is het minder moeilijk om hulp te vragen aan vrienden of familie omdat ze er iets voor terug krijgen.

Tips

We besluiten verder samen dat de 52 tips die ze normaal gesproken in 52 weken zou ontvangen voor haar op kortere termijn helpend en zelfs  nodig zijn. Ze zullen een extra houvast zijn om haar structuur aan te gaan bieden maar ook om de structuur vast te houden. Terplekke print ik ze voor haar uit zodat zij ze meteen in haar map kan opbergen. “Gelukkig doet mijn perforator het want anders waren ze nooit in die map terecht gekomen, de eerste twee ben ik al kwijt” merkt ze zelf fijntjes op.

We ronden na anderhalf uur het gesprek af en maken een afspraak voor over drie weken.

Herken jij je in dit verhaal? Wil je ook graag eens over jouw situatie praten? Neem dan telefonisch contact met mij op via nummer 0619703438 .
We plannen een gratis consult van 30 minuten bij mij op kantoor. Als de afstand een bezwaar is voeren we het gesprek telefonisch.